60 Escoltes de Menorca participaran a la I -Trobada Nacional d’Escoltisme a Covaleda (Sòria)

60 infants i joves menorquins, juntament amb els seus monitors, participaran, a partir de dissabte que ve, a la primera Jamboree (trobada d’escoltes) que s’organitza a nivell nacional al Campament Juvenil Raso de la Nava, situat al municipi de Covaleda (Sòria). Dels 60 participants, 44 pertanyen a l’Agrupament Escolta Sant Bartomeu de Ferreries i la resta a l’Agrupament Escolta Santa Eulàlia d’Alaior. Amb edats compreses entre els 10 i els 17 anys, els joves participants conviuran durant 9 dies amb escoltes d’arreu de l’Estat i d’altres procedents de diferents països, com ara Portugal, França, Holanda, Itàlia, Rússia, Egipte o Taiwan.

Foto del Campament de Cala Mica 2016

conjunt entre els agrupaments Sant Bartomeu de Ferreries i Santa Eulàlia d’Alaior on surten la majoria de participants que assistiran a la Jamscout

 

La trobada ha estat batejada com a Jamscout i està organitzada pel Moviment Scout Catòlic (MSC), al qual pertany Escoltes de Menorca a través de la Federació d’Escoltisme i Guiatge de les Illes Balears. El lema escollit és «El que ens fa grans» i fa referència a la gran riquesa que suposa la diversitat que aporten els 400 grups i gairebé 30.000 membres que formen l’MSC, cadascun amb una història i una valors propis, però tots amb un fi comú: construir un món millor.

La paraula Jamboree significa «trobada de tribus» i va ser adoptada per sir Baden Powell, fundador de l’escoltisme, per referir-se a les reunions d’escoltes que es van començar a celebrar, tant a nivell nacional com internacional, quan l’escoltisme es va expandir arreu del món. Ara 100 anys després, MSC organitza la primera Jamboree nacional a l’Estat espanyol i s’usarà com a marc simbòlic el primer campament escolta realitzat l’agost de 1907 a l’Illa de Brownsea (Anglaterra).

La trobada s’organitzarà per subcamps, en funció de les edats del participants, on es realitzaran activitats específiques pensades per poder gaudir de gairebé deu dies en contacte amb la natura, tot recordant el primer campament escolta. Així, tots els participants, viuran aventures, faran activitats de servei, coneixeran les diferents realitats del moviment escolta, posaran a prova les seves habilitats manuals, faran excursions, i participaran en els diferents jocs i vetllades organitzats. A més, hi haurà algunes activitats, com ara la inauguració i la cloenda, que es faran de forma conjunta amb la participació de tots els grups.

Durant tot el curs, els escoltes menorquins han dedicat gran part de les seves trobades setmanals a preparar i realitzar activitats per recollir diners i poder finançar, en part, el cost de la inscripció i el viatge fins a la Península. Així, tant a Ferreries com a Alaior, s’han organitzat jocs, tallers de manualitats, rentada de cotxes, sortejos i han participat en diverses activitats dels pobles respectius amb vendes de menjar i de manualitats.

El Campament Juvenil Raso de la Nava, indret que acollirà la trobada, és una instal·lació situada a 1.214 metres d’altitud a l’anomenada zona verda, entre la Serra d’Urbión i la Serra del Resomo, a la província de Sòria. El dia a dia es regirà per un horari base en el qual es distribueixen les activitats àpats, descansos, etc. i una planificació on es concreten les diferents tipologies d’activitats.

Els infants i joves de Ferreries i Alaior aniran acompanyats per 8 responsables, però durant tot el curs hi han estat implicats tots els responsables dels dos agrupaments (caps, pares i càrrecs tècnics voluntaris) que han ajudat en l’organització de totes les activitats, la paperassa i la logística de la trobada.