‘A MENORCA SOM REFUGIATS’ fa entrega de la recaptació

Tal com ja s’havia anunciat, tot el recaptat a través de les diverses activitats organitzades per ‘A Menorca som refugiats’ fins a dia d’avui, com per exemple el Festival solidari del passat 4 de novembre, anirà destinat a les persones beneficiàries dels projectes que gestionen en camps de refugiats el Fons Menorquí de Cooperació i Càritas respectivament. En concret, s’ha donat 16.704,48€ (8.352,24€ a cadascuna).

En representació del Fons Menorquí de Cooperació, l’acte comptà amb la presència del Sr. Miquel Àngel Maria, el seu vicepresident i Conseller de Cultura, així com també la Sra. Marga Benejam, com a gerent del FMC.  En representació de Càritas Menorca hi assistí el Sr. Gabriel Pons i el Sr. Rafel Enrich, el seu director diocesà i director arxiprestal de Ciutadella respectivament.

El principal objectiu de ‘A Menorca som refugiats’ és la conscienciació i conseqüent transformació de la trista realitat de les persones refugiades. Per aquest motiu el nostre desig és que els camps de refugiats desapareguin perquè ja no facin falta. Malgrat açò, entenem que mentrestant s’han de cobrir les necessitats bàsiques de les persones que ara mateix es troben allà dins. És per aquesta raó que el recaptat es destina a aquests dos projectes del FMC i Càritas Menorca.

El projecte de Càritas Menorca, que porta per nom “Un raig de vida”, està destinat a donar assistència sanitària a les dones embarassades, parts i nadons del major camp de refugiats del Líban, Ein El Hilweh, el qual reuneix una població estimada de més de 100.000 persones. Es treballa en col·laboració amb l’hospital de la zona, “Human Call”, i amb l’associació El Nuwat-Centre de Solidaritat Social, entitat amb la que Càritas Menorca desenvolupa projectes conjuntament en el mencionat camp de refugiats de fa més de 10 anys.

El projecte del Fons Menorquí de Cooperació te com a objectiu principal la creació d’un servei mèdic gestionat per voluntaris grecs i espanyols, amb la intenció d’oferir una ajuda sanitària als refugiats dels països del mig Orient en conflicte i que es troben en camps de refugiats de l’illa de Quíos. Es treballarà en col·laboració amb l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), la qual executarà les accions directament sobre el terreny, com són l’assistència sanitària bàsica en les arribades per mar, assistència als malalts crònics, etc.