“Ca ses monges”, al cor del nostre poble 1921-2012

El passat 26 de maig, a la sala de plens de l’Ajuntament de Ferreries, es va presentar un llibret de butxaca, de la col·lecció Monografies Ferrerienques, que duu per títol:
“Ca ses monges, al cor del nostre poble”. La raó de ser d’aquest text, com diu en Nito Janer en el pròleg, respon a que “potser l’esdeveniment més important del segle XX per al poble de Ferreries… sigui l’arribada de lesmonges franciscanes Filles de la Misericòrdia”. També és cert que, com ha passat en tants altres pobles de l’illa, les monges van haver de tancar el conventperquè no disposaven de relleu generacional per a continuar.

La notícia de la partida va ser trista però també va ser ocasió per obrir el cor agraït i celebrar els anys que vam gaudir de les monges, aquelles que van ensenyar les primeres lletres a tants de fillets i filletes, les que anaven a visitar els malalts i acompanyaven moribunds, les que feien obres de teatre i mostraven la doctrina, les que passaven el diumenge capvespre fent labors o escola nocturna per a qui no podia anar a l’escola de dia. En definitiva, el poble i la parròquia de Ferreries no van dir adéu a ses monges sinó que van decidir dir-los GRÀCIES pels anys que hem compartit. Aquest és el resum d’aquesta petita i senzilla bra que us presentam. Tant de bo aprenguem a ser sempre agraïts, fins i tot quan les circumstàncies de la vida no ens hi conviden!