Compartir la pregària (20)

DONAR FRUIT

Pregar la Paraula, la Litúrgia de les Hores i la pregària del cor són tres formes d’oració que em van configurant el seguiment de Jesús. Pregar la Paraula, és re-llegir la pròpia vida, el dia a dia, amb les seves llums i ombres, les alegries i angoixes, a la llum de l’Evangeli. Com si llegint el text bíblic ens llegíssim a noltros mateixes. Amb una pregunta de fons: Que em diu el text avui?
I en la pregària respondre a Déu, sia fent una petició, donant gràcies, quedant-se amb una frase… i portar a la vida el que s’hagi descobert. Cal que ens deixem “treballar” per la Paraula, rumiar-la, “memoritzar-la” i amarar-s’hi; ella ens revela qui som noltros, qui és Déu, qui són els altres i tota criatura.

Al jardí hi tenim quatre llimoneres que floreixen i donen fruit tot l’any. La bona olor de les llimones desperta els sentits i produeix una sensació de benestar. Quan les prem per fer-ne suc la fragància omple l’estança, s’escampa pel claustre i se sent durant molta estona.

Així passa quan la pregària té incidència en la vida del creient i projecció en el seu compromís amb el món. La vida de la persona orant és torna més humana, més honrada… la pregària es tradueix en obres senzilles, com alleujar penes, donar vida, bones notícies, posar bona cara, un somriure d’acollida, un silenci oportú, una mirada de tendresa, reconeix quan s’equivoca… l’oració ens dóna mans bones per als altres i ens omple de gratitud.

Gadi O.S.C.