Dimensió social de l’esglèsia

Atreveix-te, fes canvis!

Una sociedad que genera y gestiona exclusión social

Una de les coses que m’agraden més del meu treball, i el faig des de que vaig començar a Caritas, és realitzar activitats d’Educació en Valors en els centres educatius de l’illa i a les parròquies. M’agrada molt reflexionar amb els joves i infants sobre temes socials que, en el seu nivell, també els afecten, ja que viuen en la societat.

En el moment que als joves de 12 a 15 anys els hi faig la pregunta de: “Com definiries la nostra societat?”, van sorgint adjectius que t’expliquen que la joventut no està molt encoratjada amb el món que viuen. Aquests adjectius són: competitiva, desigual, injusta, individualista, egoista,consumista… A la majoria no els hi agrada que la societat sigui així però quan els hi demanes que farien per canviar-ho, no saben que contestar. Diuen que ells no poden fer res i si ho fan no canviarien el món. Doncs estan molt equivocats… A poc a poc s’omple la pica.

A les noves generacions els hi hem de mostrar amb el nostre exemple que fent petits canvis a coses que no ens agraden, es poden obtenir grans resultats. Sinó vols una societat: competitiva, desigual, injusta, individualista, egoista, consumista… doncs fés voluntariat; comparteix el teu temps amb persones que necessiten la teua ajuda, compra en el comerç local i comerç just; no facis tota la teua compra en grans superfícies, informa’t en consum responsable,… no et conformis amb el que està establert, canvia! No ajudis a conservar una societat que exclou.

Majo Casasnovas Seguí