El Fòrum 3r mil·lenni ret homenatge al rector de Santa Eulàlia d’Alaior

El rector de la parròquia de Santa Eulàlia Pere Oleo ha estat homenatjat pel Fòrum 3r Mil•leni a Alaior pel seu compromís social. L’acte ha tingut lloc al Convent de Sant Diego i s’ha plantejat com una forma de destacar la seva figura com a model a seguir tant per la seva humanitat com per la seva predisposició a ajudar.

Pere Oleo és, com apuntava Anselm Barber, una persona que “val la pena subratllar com un referent”. I això mateix és el que han fet diverses persones i col·lectius que han intervingut en l’homenatge. El president del Fòrum, Llorenç Petrus, i Anselm Barber han repassat la biografia d’Oleo; Jesús Llompart, ex vicari de la parròquia s’ha referit al seu pensament religiós, molt inspirat amb el Concili Vaticà II. També han dit unes paraules Anna Gomila, de Càritas; Juanita Fortuny o Ponç Pons; i membres de l’Agrupament Escolta de Santa Eulàlia, moviment que va impulsar el prevere.

Pere Oleo ha estat una figura clau per a l’impuls d’iniciatives populars a Alaior des que fou designat rector de la parròquia, el 1974. A part de donar classes a La Salle i a l’institut, i de tenir un paper actiu en matèria de normalització lingüística, va impulsar els campaments parroquials i la rehabilitació de patrimoni, va ajudar en la creació de la revista “S’Ull de Sol”; i va posar el patrimoni eclesiàstic al servei de la societat.