El Toro tindrà aigua corrent

El Santuari de la Mare de Déu del posa en marxa l’acord amb l’ajuntament d’es Mercadal, per fer la conducció que porti aigua a dalt de la Muntanya

El passat 4 d’octubre,  es va desencallar un problema que fa anys que demana solució: fer arribar l'aigua corrent al Toro. Per a això, Bisbat i Ajuntament des Mercadal van signar un conveni amb el qual la Diòcesi es compromet a invertir 500.000 euros per finançar part les canalitzacions, concretament de la zona que van des de la finca de Sant Nicolau fins al Toro. Un cop les canalitzacions del Toro estiguin fetes, aquestes passaran a la xarxa municipal i la gestió anirà a càrrec de l'empresa concessionària, de manera que El Toro haurà de pagar les corresponents taxes en funció de l'aigua consumida.

El Bisbat té encara pensat atorgar-li un ús turístic al santuari del Toro. Així ho va afirmar el bisbe Francesc Conesa, que va admetre que la idea de crear una hostatgeria a El Toro segueix estant sobre la taula i no descarta «reprendre el projecte», això sí un cop arribi al cim de la muntanya l'aigua corrent, a partir de finals de l'any que ve o principis de 2019.

El bisbe Conesa va ressaltar la «la necessitat» que té El Toro de comptar amb aigua corrent,  i deixar de portar l'aigua amb camions cisternes, ja que «a més de ser un lloc molt important a nivell espiritual, també és un lloc turístic». Així mateix, va incidir que aquesta millora permetrà «potenciar el desenvolupament de més activitats a El Toro, que sense aigua no es podien fer».