Els catequistes i monitors es formen per apropar els joves a la fe

Catequistes i monitors de la Diòcesi van descobrir noves formes d’apropar els joves al missatge de Crist en les jornades formatives que va impartir el reverend Raúl Tinajero els dies 10 i 11 de novembre al Santuari de la Mare de Déu del Toro.

Tinarejo, director del Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola, va dur en primícia a l’Illa algunes anotacions del recent Sínode dels Joves, com quines són les principals demandes dels joves a l’Església. Entre què manca a l’hora de connectar amb ells va destacar que l’Església falla en el paper de mare quan els fillets passen a l’adolescència. En aquesta transició, explicava, no existeix l’actitud materna d’acompanyament sinó que es mira a un altre costat i una vegada se’ls desatén no es pot esperar que tornin per si sols. Va insistir que “No hi ha Pastoral Juvenil sense acompanyament” i que el paper de qui acompanya els joves ha de ser de mare, a les verdes i a les madures, escoltant els seus problemes i inquietuds, perquè es sentin part de la comunitat.

Termes com humilitat, acollida i mirada de tendresa han de prevaldre a l’hora de transmetre el missatge per damunt de les normes en les quals s’ha centrat l’Església durant molts anys. Només així es podrà apropar els joves, amb actitud d’escolta, concloïa Tinajero.

La proposta d’aquesta trobada, organitzada pel Secretariat de Joventut, va sorgir del discerniment que va fer tota l’Església menorquina el curs passat. La comunitat demanava més formació en diversos àmbits, entre ells Pastoral Juvenil.