Els estius a l’ermita de Fàtima

Ja sabem que durant la calor de l’estiu les nostres activitats agafen un altre ritme més pausat. També a les nostres parròquies. Però qui agafa un ritme més mogut durant aquest temps és l’ermita de Fàtima. Ja sabeu que són molts els qui es casen a la bella ermita de Favàritx per la bellesa del temple i del paratge, però també hi ha fites anuals que no es perden com la celebració de la festa de Sant Isidre amb la gent del camp. La celebració de l’eucaristia i el dinar de germanor reuneixen a famílies vinculades al camp i a aquella contrada i mantenen viva la tradició.

Però fruit del jubileu de les aparicions de la Verge de Fàtima l’ermita acull dues activitats més que fins ara no es feien. Per una banda tots els dijous de l’any l’ermita està oberta per ser visitada i per trobar una estona de silenci que convida a la pregària. I també entre maig i setembre, un dijous cada mes, resem el rosari i celebrem l’eucaristia als peus de Maria tenint com a banda sonora ambiental els grills i els ocells que ens recorden que estem envoltats dels fruits més preciosos de la Creació.

Aprofitem per donar les gràcies a tots aquells que dediquen temps i esforços a mantenir l’ermita neta, aclarida, els qui vigilen i acullen els peregrins cada dijous i també els qui ajuden a mantenir el contorn arranjat. Encara hi queden dos dijous per participar d’aquesta festa el proper 2 d’agost 13 de setembre a les 18 hores on acabarem aquests “dijous a Fàtima” compartint una mica de bereneta.