Es Migjorn Gran celebra sant Cristòfol

El passat 10 de juliol, el poble des Migjorn Gran va celebrar els actes que són tradicionals en la festivitat de Sant Cristòfol des Sant. Una jornada que va començar el matí amb la diana de la Banda de Cornetes i Tambors, i que va acabar el capvespre amb la tradicional processó i la benedicció de vehicles davant l’Església.

A la parròquia es va celebrar el matí la missa solemne en honor a Sant Cristòfol, presidida pel bisbe Francesc i concelebrada per un bon grup de preveres, antics rectors, fills del poble i de l’arxiprestat. El bisbe, en la seva homilia animà als assistents a ser persones que ajudem als altres a acostar-se a Jesús, com ho feu sant Cristòfol.

 El capvespre, al carrer Major, hi va haver l’habitual exposició de vehicles antics, mentre que al Pla de l’Església començava la processó amb la imatge del sant i la Banda de Música des Migjorn. Un acte que va comptar amb la presència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa, el rector de la parròquia Mn. Joan Camps, així com els preveres Cristòfol Vidal, Llorenç Sales i Francesc Triay. Un recorregut que va transcórrer, entre d’altres, pel carrer que duu el nom del patró del poble.

Seguidament, una llarga filera de cotxes, uns d’època, molt antics, d’altres clàssics com els mítics 600, i d’altres més moderns. I també hi van desfilar motos, d’avui i d’ahir, i algunes bicicletes conduïdes per fillets.