Gaudete et Exsultate – de Anna Seguí, ocd

Algunes notes de la santedat en el món actual

El Papa destaca cinc notes de la santedat, com cinc grans manifestacions de l’amor a Déu i al proïsme. Elles són importants per treure’ns de la dispersió, negativitat, violència, tristesa, desídia i ansietat que patim en la societat d’avui.

1ª “Aguant, paciència i mansuetud”: estar centrats en Déu amb fidelitat i amor. No deixar-nos arrossegar pel mal, ser humils i estar ferms en el Senyor.

2ª “Alegria i sentit d’humor”: la santedat ha de ser alegre i viscuda amb bon humor, ha de ser atractiva, no avorrida. Ser realistes amb esperit positiu i esperançat. Els que ens sabem sostinguts pel Senyor, per la seva Paraula i Eucaristia, ha de sorgir de nosaltres una alegria contagiosa que regalem i compartim amb tots.

3ª “Audàcia i fervor”: som enviats a evangelitzar, Jesús ens dóna la força del seu Esperit per transmetre amb llibertat l’anunci de la Bona Nova i servir amb entusiasme. Ser autèntics, no quedar tancats en nosaltres mateixos, mostrar a tots, amb audàcia i fervor, el Crist que ens viu, sense pors ni complexos. El Ressuscitat ens envia a anunciar el goig de l’esdeveniment Pascual.

4ª “Comunitat”: la santedat és una realitat comunitària, compartida i comunicada. La nostra petita Diòcesi de Menorca té una identitat pròpia, una personalitat cristiana on la presència del Crist, la seva Paraula i Eucaristia, encoratja i alimenta la fraternitat de les comunitats. Que els detalls d’amor i servei siguin eficaços i arribin a tothom.

5ª “En oració constant”: el sant té esperit orant, tot passa per la relació amorosa amb Jesús. La pregària és com un GPS que ens assenyala el camí a seguir i el treball a realitzar. En la pregària alimentem l’amor per ser i regalar amor. En la pregària es produeix la sorpresa de la transformació del petit ésser que som, en el gran Ésser que és Déu, el Pare ens fa a imatge seva, igualant-nos i santificant-nos.

Anna Seguí, ocd

PUBLICAT DIA 19 DE MAIG DE 2019