“Jesús se’l mirà i el va estimar”

El passat divendres dia 24 de novembre el Secretariat Diocesà de Joventut va convocar a adolescents i joves a una trobada que tenia com a lema: “Jesús se’l mirà i el va estimar” i el lloc escollit va ser la capella del Carme de Ciutadella.

Van participar una vintena d’adolescents i joves els quals van estar molt atents al testimoni que va fer n’Agustí Mercadal, catequista, veterinari i un dels impulsors de la iniciativa “Menorca Som Refugiats”.

N’Agustí va explicar sobre tot el servei de voluntariat que va fer a Bolívia amb l’ONG Veterinaris Sense Fronteres, fent referència que la comunitat que va visitar tenien molta cura dels animals ja que era el sustent de les famílies i font de proteïnes en la seva dieta, també remarcar molt la senzillesa de com vivien i la vida en comunitat era essencial. Fer un servei d’aquest tipus a una comunitat que no coneixem ha de sorgir de la demanda que fa dit poble per ajudar-lo en la necessitat concreta que tenen. Com a cristians tenim que mirar i entendre la seves necessitats per després actuar amb amor aportant el que un sap fer.

Al final del testimoni n’Agustí va fer participar a tres joves de catequesi de confirmació de la parròquia de Sant Antoni Maria Claret les quals van ser els creadors de “A Menorca Som Refugiats” les quals ens van explicar com va sorgir l’idea de muntar el festival i les diverses accions que ha realitzat per tal de recollir doblers pels refugiats.

La trobada va acabar amb una pregària on posava de relleu el lema i un temps de silenci amb varies reflexions. Després i de forma informal es va compartir menjar i beure, estona que va servir per conèixer-nos un poc millor.