La Festa de la Mare de Déu del Carme a Fornells

Uns cinquanta vaixells i barques van participar dia 16 en la processó marinera de Fornells a la festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels navegants, pescadors i del món nàutic. La comitiva, com cada any, es va dirigir cap a la bocana de la badia, on es va llançar un ram de flors, per després tornar a port.

Fornells viu amb molta devoció la festivitat de la Verge del Mar donats els seus orígens mariners. No només la gent del poble es suma a la celebració sinó també nombrosos estiuejants.

La celebració en honor de la Mare de Déu del Carme, va començar a les 7 de la tarda amb una missa en la parròquia de Sant Antoni Abat. El petit temple es va omplir al complet per l’Eucaristia.

Mn. Miquel Romero, rector de Sant Antoni Abat, va tenir en la missa paraules per als refugiats que moren al mar i per als pescadors. «La vida de les persones de la mar és cara», va dir, alhora que va citar al seu paisà Sorolla i el seu quadre «Encara diuen que el peix és car!».

La banda des Mercadal, va esperar la sortida de la imatge de la Mare de Déu del Carme i amb música es va dirigir en processó humana fins al moll on va començar la processó marítima. (Foto: Sergi García (Diari Menorca)