La Mare Teresa de Calcuta il•lumina el Socors

El Socors de Ciutadella acull des de la setmana passada la mostra oficial sobre vida i espiritualitat de la Mare Teresa de Calcuta. Creada l'any 2010 pel centenari del naixement de la santa, aquesta exposició ens ajuda a entendre què movia els actes d'amor de Santa Teresa: el seu amor a Jesús.

Així, entre fotografies, material audiovisual i textos els visitants a l'església no només coneixements sobre la trajectòria vital de la santa sinó també l'amor a Déu que la inspirava a servir als més pobres. Es tracta d'una exposició "per a sentir-la i de la qual la gent marxa amb molta pau", com va explicar l'encarregada de la mostra a Espanya, Mercedes Suárez Guanes, en l'acte d'inauguració de la mostra, divendres dia 10. I és que Santa Teresa va ser una de les grans llums del segle XX, com va afirmar el Bisbe Francesc. Una llum que va començar a brillar a Skopje i que en realitat no es va apagar a Calcuta, on va morir el 1997, sinó que segueix brillant. Perquè "cada vegada que ens acostem" a la persona de la Mare Teresa "i a la seva obra descobrim una llum nova, que ens anima a entregar-nos a Crist posant-nos al servei dels més pobres".

L'exposició, organitzada per les Missioneres de la Caritat i la Mother Teresa Center, arriba a Menorca després de passar per una quarantena de ciutats de tota Espanya i es podrà visitar fins al 6 de juny de forma gratuïta a l'església del Socors, accessible des del carrer del Seminari.

L'acte inaugural va comptar amb l'assistència del sr. Bisbe Mons. Francesc Conesa, el vicari general Gerard Villalonga, la vicepresidenta del Consell Insular Maite Salord i la responsable de l'exposició a Espanya, Mercedes Suárez-Guanes.