La Veu dels Joves – Secretariat Diocesà de Joventut

Joves i Futur

Vivim en una societat on, cada cop més, es potencia el consumisme, la imatge física, els diners, l’oci… Tot de coses superficials que ens proporcionen una satisfacció instantània i efímera, però
que no és autèntica. Mitjans de tota mena ens intenten convèncer d’un model de persona al qual cal assemblar-se perquè ells puguin enriquir-se més i més. D’altra banda, ens trobem en un món on hi ha realitats molt diferents, fins i tot oposades, però que sovint es troben en un mateix lloc: mentre una quarta part de la població mundial té molt més del que és imprescindible per viure, n’hi ha d’altres que passen el dia a dia en la misèria i amb prou feines tenen suficient per menjar. Davant aquestes situacions, injustícies, insatisfaccions, els joves reflexionen, es fan preguntes i intenten trobar solucions, respostes.

Encara que a vegades tot sembli indiferent als ulls de la gent jove, encara que puguicomportar-se com una massa passiva que es deixa portar per un sistema que ningú ha triat, els joves senten un neguit dins seu que els convida a ser ells mateixos, a escollir segons el que ells desitgen realment, a lluitar, si cal, contracorrent, enmig de la inseguretat, la inexperiència, la impotència, les pors….

Tanmateix, tot i aquest decreixement de la comunicació, el soroll que ens envolta cada dia en els diversos ambients on es movem es torna cada cop més intens i continu: no ens queden moments per l’oració ni pel silenci, el qual ha estat jutjat com una cosa inútil i sense cap valor, quelcom incòmode quan, en realitat, els moments de silenci i reflexió són completament indispensables per la persona i l’omplen de pau i joia.

L’Església té davant un dels més grans desafiaments de la història: continuar sent un lloc capaç de ser ferment de comunió universal i amistat en tota la família humana i especialment de la gent jove que té anhel d’espiritualitat i transformació social per viure un present més viu i projectar un futur millor.