La Veu dels Joves – Secretariat Diocesà de Joventut

La força de la música

 

“Qui canta resa dues vegades”. Aquesta frase de Sant Agustí d’Hipona expressa la importància i el poder de la música, que posa l’ésser humà en relació amb Déu. La música convoca persones de totes les edats, cultures i condicions; ens uneix. Amb ella celebrem els moments més importants de la vida, les festes i celebracions… i amb molta més força aplega joves de tots els indrets del món. Ho hem comprovat en els diferents festivals internacionals que se celebren.

La música cristiana, podríem reduir-la a les cançons que contenen la paraula “Déu” o algun text de la Sagrada Escriptura, però aquesta afirmació és una veritat parcial i no total, perquè hi ha música que, sense esmentar explícitament Déu, té un rerefons de fe, d’evangeli, de Bona Notícia, de valors o de transmissió de cultura cristiana. Aquests cants ens ajuden a conrear la nostra interioritat, a obrir-nos a la transcendència, i van provocant un canvi en el nostre interior, en el nostre cor; cants que a poc a poc van transformant-nos i ens ajuden a ser més evangèlics perquè el Missatge va penetrant en nosaltres.

Vivim en un món on les paraules “Déu”, “fe”… estan prohibides o tal vegada passades de moda. Però l’art pot transmetre, en el seu silenci, idees i conceptes de veritat, bellesa i bé que obren l’ésser humà a Déu o l’ajuden a intuir-lo, moltes de les vegades sense saber-ho la mateixa persona.

Tornant a la frase de Sant Agustí, la música cristiana ens ajuda a resar, fa que la Paraula de Déu tingui ressonància en el teu interior, el seu ritme pausat i lent et porta a entrar en el teu cor, on pots parlar amb Déu, “com un amic parla amb el seu amic”.