Neix moda Re-

Càritas Espanyola llança el projecte moda re-, una ambiciosa iniciativa de reutilització i reciclat de roba de segona mà en l’àmbit estatal, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària i sostenible, que genera ocupació d’inserció per a persones en situació d’exclusió social acompanyades per Càritas.

Després d’un laboriós procés de coordinació i transformació per aconseguir un marc de treball comú, 29 Càritas Diocesanes de tota Espanya, entre les quals es troba la de Menorca, han sumat sinèrgies per crear un projecte de reciclat de roba de segona mà amb estrictes criteris de sostenibilitat i de valors ètics.

El projecte es presentà a Madrid,i que ja és una realitat que funciona a ple rendiment en 80 punts de donació i venda social de roba usada en tota Espanya, 3.800 punts de recollida, 23 plantes de transferència i altres 3 de gestió integral amb tecnologia d’última generació.

En coherència amb el model d’economia solidària que impulsa Càritas en tots els seus projectes d’inserció laboral, moda re- neix sota el lema inspirador “reciclem roba, inserim persones”.

Les xifres del projecte reflecteixen aquests objectius: el funcionament de moda re- es basa en 750 llocs de feina d’inserció i el suport de 1.000 voluntaris en tota Espanya. Al costat d’això, el compromís amb la sostenibilitat del planeta és una altra de les seves fortaleses, si es té en compte que l’activitat d’aquest projecte tèxtil permet estalviar 56 milions de metres cúbics d’aigua i evita l’emissió a l’atmosfera d’unes 680.000 tones de CO2.