On estàs?

De genolls

.

Estimat amic, ÉS NADAL!!!

El Nadal, el misteri de Déu fet home, ens obre mil possibilitats de trobar-nos amb nosaltres mateixos i trobar Déu en les nostres vides. Els protagonistes d’aquests dies tenen un gest i una actitud en comú: agenollar-se i ser humils. Maria acull l’anunci de l’àngel de genolls, Josep s’agenolla per rebre Jesús, els pastors adoren el Fill de Déu de genolls i els mags d’Orient es prosternen davant el Messies.

Les persones humanes gaudim d’una dignitat per damunt de qualsevol ésser viu, per això no hem de agenollar-nos davant d’una altra persona ni de cap cosa, però sí davant el Misteri i la Presència de Déu viu.

Agenollar-se per trobar Déu… Aquest acte és una significativa imatge de la vida de fe. Perquè la humilitat dóna pas a la fe. Sense ella, confiem només en el propi esforç, sense reconèixer la nostra dependència de Déu. Sense ella, confiem només en la raó, no ens obrim a la possibilitat del misteri. Sense ella, no podem penetrar per complet en el món que Déu ha preparat per a nosaltres.

Paradoxalment, el nostre model en aquest sentit és Déu, que es va humiliar per a convertir-se en un de nosaltres. La humilitat és la clau per créixer en la vida espiritual.

Tracta de buscar un lloc solitari (la teva habitació, una església, la natura…) i un moment tranquil del teu dia. Posa’t de genolls, tanca els ulls i respira pausadament. Sent la fredor del terra en els teus genolls i pren consciència de la teva postura. Aquesta és la postura de l’home creient davant Déu: adoració, postració… Ell és el Creador i tu, la criatura; Ell és Déu i tu, persona humana… Així, de genolls, agraeix a Déu la vida i pregunta-li què vol de tu aquí i ara.

T’atreveixes?

Ana Edo – Germanes de la Consolació