On estàs?

La Creu

”Nosaltres predicam un Messies crucificat, que és un escàndol per als jueus, i per als grecs, un
absurd. Però és poder i saviesa de Déu per a tots els que són cridats, tant jueus com grecs” 1 Cor 1, 23-24.

Segurament tens a casa o portes penjada del coll una petita creu. La creu està enmig de les nostres vides quotidianes com una companya més, la podem trobar a les cruïlles dels camins, a l’entrada d’algunes poblacions… silenciosa, protegeix a la gent del lloc. La creu és el símbol dels cristians, és la màxima expressió de l’amor de Déu a la humanitat: lliurar el seu Fill per salvar-nos.

Avui et convido amic a “trobar-te cara a cara” amb a Creu de Jesús i amb la teva pròpia. El Fill de Déu, Jesucrist, va ser crucificat i moltes vegades també nosaltres carreguem amb creus. Busca un lloc tranquil on hi hagi una creu, o on puguis estar tot sol amb el teu propi crucifix.

Mira Jesús a la creu. Està mort. Mira els seus braços estesos. Semblen dir: no he tancat els meus braços per cobrir la meva cara quan em colpejaven ni per defensar-me de cap manera. Els he obert per abraçar els meus enemics i a tota la humanitat, per abraçar-te a tu. T’atreveixes a deixar-te abraçar per Ell?

Mira Jesús crucificat. Recorda les seves paraules: “veniu a mi, que jo us faré reposar”. Contempla, per un instant el seu cap ferit per la corona d’espines, les seves mans travessades pels claus, el seu costat obert per la llança, els seus genolls ferits per les caigudes… estàs davant d’un dolor sofert per amor. Deixa que contemplar la creu parli al teu cor.

Ara agafa el teu crucifix i parla a Jesús crucificat de les teves pròpies creus, els teus patiments i ferides de la vida. Ell entén de dolor i patiment, deixa que ara sigui Ell el que et miri, t’escolti… digues-li amb cor sincer: “Senyor, recorda’t de mi!”

T’atreveixes a que Ell et miri en la teva creu? Demana no sucumbir sota el pes de la teva pròpia creu, que aquesta no t’aixafi. Demana transformar el dolor en amor, en servei, en ajuda als altres a portar les seves pròpies creus.

Tant de bo amic, puguis dir-li al Senyor: “La teva creu, Jesús, alleuja la meva creu i les creus dels meus germans”

 

Ana Edo – Germanes de la Consolació