Pastoral de Turisme ofereix formació sobre patrimoni eclesiàstic de Menorca

La Diòcesi organitza cursets gratuïts dirigits a guies turístics a petició dels professionals

El Secretariat de Pastoral de Turisme posa a disposició de guies turístics quatre trobades formatives sobre el patrimoni eclesiàstic a Menorca arran d’una reunió mantinguda aquest octubre amb professionals del sector. La formació, de caràcter gratuït, es divideix en tres blocs (Història de l’Església menorquina, patrimoni arquitectònic i litúrgia) i es reparteix en quatre sessions impartides per historiadors i estudiosos coneixedors de cadascuna de les matèries.

El calendari específic és el següent:

-Dia 14 de novembre, impartit pel Sr. Marc Pallicer, sobre la història de l’Església menorquina. Serà al Bisbat, c/ de cal Bisbe, 8 (Ciutadella) a les 17 hores. Duració aproximada, unes dues hores amb un temps de preguntes.

-Dia 21 de novembre, impartit pel Sr. Biel Julià, sobre els edificis més emblemàtics de Ciutadella. Serà al Seminari a les 10 hores. Duració aproximada, dues, dues hores i mitja.

-Dia 28 de novembre, impartit per Mn. Josep Manguán, sobre la Litúrgia. Serà a la Catedral a les 10 hores. Duració aproximada unes dues hores amb un temps de preguntes.

-Dia 12 de desembre, impartit pel Sr. Marc Pallicer, visita guiada per Ciutadella. Trobada a la Catedral a les 16 hores amb una duració aproximada de dues hores i mitja.

Tant les xerrades-curset com les visites guiades estan obertes a qualsevol guia turístic o professional del sector del turisme interessat en una, diverses o totes elles. Així mateix, les temàtiques s’han escollit per donar resposta a les mancances detectades pels mateixos guies. Com va manifestar una representant de l’associació insular de guies en una reunió amb la Secretària de Pastoral de Turisme, Francisca Llabrés, en moltes ocasions els professionals del sector tenen dificultat per a conèixer en detall la història i el patrimoni cultural de la Diòcesi de Menorca, ja sigui per manca de temps o perquè desconeixen fonts fiables on trobar la informació.

Amb aquestes accions formatives la Diòcesi de Menorca espera donar resposta a les demandes actuals del sector turístic. La Diòcesi de Menorca és conscient que el patrimoni eclesiàstic de l’Illa constitueix un gran atractiu pel turisme cultural, tant en auge en els últims temps. Conscient també de la importància del turisme alternatiu pel desenvolupament econòmic, posa a disposició del sector aquests tipus de formacions per a donar-li suport.