RODA DE PREMSA PER PRESENTAR ELS ACTES EN MOTIU DELS 75 ANYS DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DEL TORO

El dia 6 de maig, el Sr Nunci de sa Santedat, obria de manera solemne els actes del 75è aniversari de la coronació de la Verge del Toro. Ara ens disposam a clausurar-los. El dia 12 de setembre es farà 75 anys que el Bisbe Pascual va coronar en nom del Papa a la estimada imatge de la nostra Patrona.

Per commemorar aquest esdeveniment hem programat tres actes:

1.- Exposició commemorativa (1-16 de setembre)

En primer lloc, el proper dissabte dia 1 de setembre a les 12.30 h. inaugurarem una exposició commemorativa, que romandrà al menjador de la casa d’exercicis del Santuari fins al dia 16 de setembre. L’exposició ha estat organitzada per el Sr. Gabriel Julià i compta amb la col·lecció particular del Sr. Miquel Àngel Limón. S’hi podran veure algunes imatges de la Mare de Déu, fotografies i objectes devocionals relacionats amb la Verge del Toro.

2.- Conferència sobre la imatge de la Mare de Déu (9 de setembre)

Serà el diumenge dia 9 de setembre a les 12 del matí, al mateix Santuari. Anirà a càrrec del Sr. Victor Pons, que exposarà les conclusions de l’estudi històric-científic que va realitzar fa uns anys sobre la imatge. Val la pena conèixer aquest treball, per apreciar el valor i antiguitat de la imatge de la Verge del Toro.

3.- Missa i processó pel Santuari (12 de setembre)

L’acte principal serà una solemne Missa que tindrà lloc al Santuari el dimecres dia 12 de setembre. Es celebrarà a l’exterior, a l’esplanada del mirador de Migjorn, llevat que el temps ho impedeixi. A la Missa recordarem l’esdeveniment celebrat el 1943, que va ser expressió de la devoció dels menorquins a la seva Mare del Toro. Agraïm a l’Ajuntament des Mercadal les facilitats per organitzar aquest acte. Comptarem amb la presència de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca. A la Missa realitzarem també la presentació de les quatre monges Filles de la Sagrada Família, que des de fa uns dies hi són ja amb nosaltres.

Després de la Missa marxarem amb la imatge de la Mare de Déu cap al mirador de Fornells. Ens acompanyarà la Banda de Cornetes i tambors Verge del Toro. Un cop arribats allà, farem una pregària a la Mare de Déu del Toro demanant-li que beneeixi a la nostra illa i als que en ella habiten.

En acabar la processó, podrem passar i venerar personalment la imatge de la Mare de Déu, abans que torni a la seva fornícula.

Convidam a tots els menorquins a participar en aquest esdeveniment singular, que expressa el nostre amor a la Mare de Déu.