Més de 200 persones participen a la trobada de Tonis i Tònies de Maó

Els diners recaptats serviran per adquirir una talla del patró de Menorca

Més de 200 persones van xalar en la trobada de Tonis i Tònies que es va celebrar a la parròquia de Sant Antoni Abat de Maó el dissabte 1 de desembre. La festa va reunir a Antonis, Antònies i amics i amigues al Col·legi de La Salle amb l’objectiu de recaptar fons per adquirir una talla del patró de l’Illa per a la parròquia.

Grans i petits van compartir un diumenge de menjar, música i glosa, on no va faltar una bona torrada de carn i sobrassada ni tampoc els gegants, que van visitar la festa per tal d’animar els més joves.

Els doblers recaptats aniran a un fons extraordinari que servirà a la parròquia per a comprar una imatge de Sant Antoni Abat sense haver de minvar els pressupostos d’acció social, com explica el capellà Joan Tutzó.

La talla de Sant Antoni s’ha encarregat a l’escultor Francisco Javier López del Espino, una de les figures més importants a Espanya entre les noves generacions d’imatgers i, si tot ocorre segons el previst, la talla de Sant Antoni i el seu porquet lluiran d’aquí un parell d’anys a l’església de la parròquia, creada l’any 1973.