Una vocació comuna fills i filles del Pare – Recés de CONFER

En el marc de la Quaresma i convocats per  CONFER hem participat en un recés quaresmalo 25 religioses/os al Monestir de Santa Clara de Ciutadella.

Comencem la trobada amb una pregària d’alabança i acció de gràcies davant el Senyor. 

La Gna. Teresa Pujal  clarissa del Monestir de Reus (Tarragona) Presidenta de la Federació de les Gnes Clarissas de Catalunya) ens acompanyà i dirigí el recés amb la xerrada reflexió:  “Una vocació comuna fills i filles del Pare” Que bé podem definir com ella mateixa va exposar com un programa de vida; una vida en cami, en éxodo citant el ( Dit 1,31) Ens presentava a un Déu Pare-Mare i a un Fill Jesús enamorat profundament del Pare, Ell sap rebre la seva tedresa, la seva compassió, la seva abraçada… Sí,  Jesús viu i té aquesta experiència per això pot transmetre-la  i compartir-la  amb els sus amics, els Apòstols i amb nosaltres.

Però qui és el Pare?  La Gna. Teresa també desde la seva experiència com ella mateixa manifesta, el Pade és el que ens estima i ens està estimant sempre, ara, abans i després.

Uns interrogantes per a la nostra reflexió:

 Ens hems parat a pensar com ens estima el Pare?

  • Amb un amor incondicional, sempre ens està valorant, de tal manera com si cada un forem un gran tresor no per el que tenim, sabem… sinó per el que som.
  • És l’únic que ens pot omplir i ompla el nostre interior per oferir i acollir als altres a l’estilo de Jesús.

Com ho descubrim?

  • En la pregària, es deixa sentir molt proper, sempre ens ofereix el seu perdó, ens fa feliços, ens cerca, ens escolta, ens espera… Éll ens ensenya a pregar, digau: Pare nostre amb tots els elements de pare i mare.

Citant a  (Jn 18,36-37) Nosaltres som reis, profetes i sacerdots. Éll és el gran sacerdot. Tots participem del mateix sacerdoci per el baptism quan presentem al Pare les flaqueses i limitacions dels demés.

Jesús és Profeta, nosaltres som profetes de la veritat quan la nostra vida es correspòn amb la veritat i la coherència. Per altre part  la reialesa de Jesús és servir i estimar, he de ser reis de nosaltres mateixos, dels nostres sentimints i de tot el que ens envolta, això ens fa buscar junts la veritat.

Un programa de vida per dur a terme durant aquesta Quaresma i que no podem fer sols, sinó que hem de reproducir tot el que Jesús va fer, desde una mirada alegre i  confiada porque sabem que Déu és Pare-Mare.

Un temps de silenci reflexió i pregària personal culminant amb l’Eucarístía celebrada por el P. Dimas Pérez salessià, en plena harmonía amb la natura sota uns alegres llimoners i melodíes dels ocells compartirem oració i vivència d’aquesta trobada amb nosaltres mateixos, el Senyor i els germans.

El dinar frugal i fratern fou un altre moment important de la trobada, poden degustar els boníssims dolços elaborats per les germanes del monestir. Gracies germanes per la vostra acollida alegre, servicial i fraterna i gràcies a l’equip de CONFER per la seva dedicació i organització en aquestes trobades.

Ana Capellán cm